Uždaryti
0 prekės (-ių)
Prekių krepšelis tuščias!
Prekių katalogas
    Filters
    Preferences
    Paieška
    RSS

    Tinklaraštis

    Megzta kepurė iš KATIA Merino 100% mezgimo siūlų
    0 Megzta kepurė iš KATIA Merino 100% mezgimo siūlų

    Kartais pagalvoju, kad žiema galėtų ir nesibaigt - man vilnos mezginiai patys pačiausi ir patys gražiausi! Bet visgi šilumos noris, ir to vitamino D jau būt gerai ne tik kapsulėm pavartot. Kol dar braidom po baltas pusnis - ant galvos dedamės karštą saulę! Šitas kepurės modelis man be proto gražus, jau antra tokia pas mane, pirmoji buvo iš Soft Donegal tvido. O štai ši - tiesiog ekstremaliai švelni ir minkšta, ryški geltona - iš KATIA Merino 100%.

    KATIA Merino 100% - ypatingai švelnūs, minkšti ir purūs extrifine merinosų vilnos siūlai


    Tai 100% extrafine merinosų vilnos siūl...

    Baltas kliackas žalioj pievoj
    0 Baltas kliackas žalioj pievoj

    Dar viena nuostabi Galanta tvido (80% merino vilna, 10% kašmyras, 10% šilkas) metamorfozė, įvykusi po plovimo. Mezgant nesijaučia siūlo švelnumo ir minkštumo, bet truputis kantrybės tikrai atsiperka, nes mezginys patampa minkštas, purus ir švelnus. Ir dar šiltut šiltutėlis!

    Smulkesnį pasakojimą, kas ir kaip su šiuo (o taip pat ir su kitais - Soft Donegal ir Mohair) tvidu galite rasti šiame įraše, o toliau galite pasižiūrėti ir bent akimis pajusti skirtumą! Tai, kaip šis siūlas žiūrisi ir jaučia...

    Raudonas kliackas - kepurė megzta iš Galanta tweed
    0 Raudonas kliackas - kepurė megzta iš Galanta tweed

    Paskutinis kliackas buvo jau senokai. Ir štai dabar (ne)laimingo atsitiktinumo dėka per porą dienelių tik OP - ir atsirado (ir, beje, dar vienas ant virbalų užšoko!). Minkštas ir švelnus Raudonas kliackas žvaigždėtame Galanta tvido nakties danguje. Būtent žvaigždėtą dangų man primena išmegzta šio tvido  Milford spalva.

    Kas per atsitiktinumas? Ogi pervyniojant siūlą iš pyragaičio nusukau akis trumpam į šoną ir nepastebėjau, kaip vyniotuvas sugavo abu siūlus (vieną iš centro ir vieną iš išorės) ...

    Kojinės iš OPAL Freche Freunde mezgimo siūlų
    0 Kojinės iš OPAL Freche Freunde mezgimo siūlų

    Seniau kojines megzdavau tik iš reikalo ir maždaug vieną kartą metuose. Bet ilgainiui ėmė patikt - gal suagau? Kažin, kaip mezgime atrodo suaugimas? O paauglsytė? O vaikystė? Pagal tai, KĄ mezgam, ar pagal tai KAIP mezgam? Na, bet kuriuo atveju, kojinių mezgimas pastaruoju metu ima dažnėti mano mezginių repertuare. Ir gražūs siūlai čia vaidina svarbų vaidmenį. Esat girdėję apie vienišos kojinės sindromą? Kai numezgus vieną, antrosios ji laukia laukia, kol.... kartais ir nesulaukia. Vienas būdų -...

    Švelnutis, minkštutis ir pūkuotas kaklašildis
    0 Švelnutis, minkštutis ir pūkuotas kaklašildis

    Švelnu, švelniau švelniausia! Du puikūs siūlai - Galanta Tweed (80% merino vilna, 10% kašmyras, 10% šilkas) ir ITO Sensai (60% moheris, 40% šilkas) - suderėjo viename itin praktiškame mezginyje pagal labai rimtą itin svarbaus žmogeliuko užsakymą.

    Pagrindiniai reikalavimai buvo: baltas, švelnus ir su sagutėmis. O man jau seniai knietėjo nunarpliot ne tik mėginuką, bet ir visą mezginuką iš Galanta tvido ir ITO Sensai derinio. Abu siūlai labai plonyčiai, mano kantrybei - per ploni. Galantą reik me...

    Megztos kojinės: kairė ir dešinė
    0 Megztos kojinės: kairė ir dešinė

    Megztos kojinės, na kaipgi be jų žiemą, ypač tokią kaip ši, kuomet namuose praleidžiame daugiau laiko. O dar ir sniego bei šalnų visa žada - gal orai išgirs prognozes ir paklausys sinoptikų!

    Vakar vakare užbaigiau megzti kojinių porą iš REGIA Pairfect Design Line by Arne&Carlos ir jau džiūgavau, kad galėsiu pasidalinti vaizdais su Jumis, kai pakabinusi džiūti pamačiau, kad – o varge tu vargeliausias – jos abi dešinės!!!

    Pasiguodžiau apie tai socialinėse medijose ir iš Jūsų žinučių susidariau...

    Dvipusė kepurė iš Mohair Tweed
    0 Dvipusė kepurė iš Mohair Tweed

    Žiema - kepurių metas! Ir nors šaltukas dar ausų nekanda, bet galvą nuo vėjo ir kitų gamto reiškinių reikia saugot. Ar žinojot, kad spustelėjus šaltukui, net 50% visos kūno netenkamos šilumos išgaruoja per galvą? Sakyčiau visai nebloga priežastis turėt garderobe vieną kitą derantį ir patinkantį galvos apdangalą!

    Mohair Tweed siūlų sudėtyje -  30% moherio, o 2ia jau rimta papildoma šiluma! Tiesa, ne tik šilumos moheris priduoda mezginiui, bet ir dailaus kritimo, pūkuotą debesėlį uždeda ir sutei...

    Prime Pullover - naujas myliausias megztukas iš Soft Donegal tvido!
    0 Prime Pullover - naujas myliausias megztukas iš Soft Donegal tvido!

    Be galo džiaugiuosi, kad mezginiai iš Soft Donegal tvido nešiojasi tiesiog tobulai - šio megztuko paprasčiausiai negaliu nusivilkti. Pradžioje gal šiek tiek gaila buvo kasdien trinti - juk toks gražus, tiek darbo mezgant įdėta. Kita vertus - o tai kam gi jau aš čia jį pritaupysiu. Tuo labiau, kad žiūrėdama į ankstesnius mezginius iš tvido matau, kad jie ir po kelių metų - tarsi nauji!

    Mezgant iš tvido visas džiaugsmas ateina po to, kai mezginys yra išplaunamas ir pasirodo visu savo g...

    Žaliojo lokio kailis
    0 Žaliojo lokio kailis
    Megztukas, kokio jau labai labai senai norėjau - didelis oversize, kad būtų galima mikštai ir šiltai susivynioti; aukštu kaklu, kad pučiant vėjams kaklas būtų saugus ir ilgom rankovėm, nes man tokios labai patinka ir be galo mėgstu jas išsitraukt iš po striukės ar palto rankovių!
    Awana Shawl iš ITO Kinu šilko
    0 Awana Shawl iš ITO Kinu šilko
    Po ilgos ilgos pertraukos paėmus vąšelį į rankas buvo be galo smagu gaminti šilkinius šios skaros pumpurėlius!